Lær din underviser at kende

Om Pernille Melsted

Forfatter. Skyggeekspert. Underviser. Workshopleder og foredragsholder med speciale i skyggearbejde og emotional education. Uddannet Integrative Coach af Debbie Ford i 2003.

Kort om mig:

  • Underviser workshopleder og foredragsholder med speciale i skyggearbejde og emotional education (accept forståelse og håndtering af følelser som bl.a. vrede og skam).
  • Hovedinteresse: hvorfor vi er som vi er – og gør som vi gør.
  • Uddannet Integrative Coach af Debbie Ford i 2003 En af tre personer på verdensplan der er certificeret til at lede Debbie Fords tre-dages Shadow Process Weekend.

Den lange version:

I 2003 forlod jeg et job som international pr-chef for Clinique i New York. Hjørnekontoret på 42. etage på 5th Avenue var ikke længere dét, der gjorde mig glad og længslen efter at leve et helt andet liv, bankede lidt for voldsomt på.

Som 25-årig blev jeg skandinavisk pr-chef for Clinique. Som 28-årig havde jeg fået drømmejobet i New York. Og som 31-årig var jeg desillusioneret og forvirret. Jeg længtes efter noget, jeg ikke engang selv vidste hvad var.

Jeg havde haft tre fantastiske år i USA med drønspændende arbejde, masser af rejser, tårnhøj dollarkurs, kosmetik ad libitum og stiletter nok til flere liv. Efter et weekendkursus i 2002 hos den amerikanske forfatter og skyggekspert Debbie Ford, der i den grad konfronterede alt hvad jeg troede jeg vidste om mig selv, sagde jeg – efter mange overvejelser og megen tvivl og frygt – det gode job op. Uden at ane hvad jeg så skulle.

Jeg brugte alle mine sparepenge (eller rettere; jeg hævede min pensionsopsparing) og investerede straks i en uddannelse hos Debbie Ford. Jeg opsagde min lejlighed i New York, overbevist om at jeg skulle flytte til Californien. I stedet blev jeg gravid og flyttede i sensommeren 2003 hjem til barnets far i København, fødte en lille, sød dreng i februar 2004 og registrerede mit cvr-nummer i slutningen af 2004. Intet af det var planlagt. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle bo i Danmark igen, at jeg skulle være mor eller blive selvstændig. Eller forfatter, for den sags skyld.

I august 2006 udkom min første bog Find din passion på 4 uger, der var en ny slags coach-dig-selv bog om at finde ud af ’hvad du skal være, når du bliver stor’. Den blev en bestseller og efterfølgeren Udlev din passion på 4 uger kom i 2008.

Passionsarbejdet og skyggearbejdet hænger uløseligt sammen. Min erfaring er, at det stort set er umuligt at turde se på, hvad man længes efter og drømmer om – uden at blive konfronteret med sine skyggesider, sin selvsabotage, sit selvbedrag, frygt, skam og andre knap så charmerende følelser. Dét interesserer mig.

Jeg har været mentorcoach og censor på Debbie Fords uddannelser.
Jeg har været on staff og ledet Ford Instituttets europæiske uddannelsesprogrammer og har, som en af de få i verden, haft æren af at co-leade The Shadow Process sammen med Debbie Ford fem gange i København i perioden 2008 – 2012.
Jeg er en af kun tre personer på verdensplan (og den eneste dansker), der er certificeret af Debbie Ford til at lede workshoppen. Jeg holder The Shadow Process på dansk én weekend om året i København. Det er Debbies værk og min fornøjelse at bringe hendes arbejde videre.

Derudover underviser jeg på min egen Shadow Facilitator uddannelse, og holder foredrag og workshop med udgangspunkt i skyggearbejde.

Min tredje bog SÆT DIG SELV FRI – 13 genveje til at finde dine skyggesider og leve et mere ærligt og autentisk liv udkom i 2014. Bogen er først og fremmest en håndgribelig introduktion til skyggearbejdet og en invitation til at generobre de sider af en selv, der før har været (eller er) forbudt område. Det er en invitation til at stå ved hele sig selv uden skam eller selvbedrag.

Min fjerde bog TAG DIT LYS HJEM – Sådan genopdager du dit mod, din sårbarhed, seksualitet, glæde og alt det andet vigtige, du har sat i skyggen udkom i 2016. Den giver en grundig introduktion til den lyse skygge, og går i dybden med otte positive egenskaber vi (især kvinder) ofte stiller i skammekrogen.

Jeg hylder, og tror på, paradokser. Hvis vi skal sætte os selv fri, skal vi turde være både/og – og slippe os selv ud af de enten/eller dogmer, mange af os lever under.

Du kan godt både være intelligent og kunne lide glimmer. Det er tilladt både at kunne lide Wagner og Wham. Både at have en forkærlighed for fransk film noir og amerikanske komedier. Både at abonnere på Weekendavisen og Vogue. Både at elske gourmet og leverpostejsmadder. Både at være spirituelle og sarkastisk. Det ene udelukker ikke det andet. Tværtimod. Ægte autenticitet er ofte paradoksal. Og ægte frihed finder vi ofte først, når vi tør udfordre vores statiske selvbillede og byde nye sider af os selv velkommen.

Privat

Jeg er født i 1972 og bor på Islands Brygge med min søn. Jeg har en skamløst hedonistisk passion for især mad, rejser og musik. Mine mest skamfulde skyggesider er “romantisk”, “needy” og “svag”, omend det varierer fra dag til dag.

Andre siger

Superkvik i hovedet

Pernille er professionel, superkvik i hovedet og det mest strukturerede menneske, jeg kender. Jeg bliver dygtigere af at være sammen med hende, fordi hun har styr på sine ting. Hun er ikke en af dem, der snakker og snakker om ideer, som aldrig bliver til noget. Pernille gør noget. Hun er ekstrem konsekvent og god til at holde sig selv i ørerne.

- Mette Holbæk

Honest and committed

Pernille is the person in the world who has done the most to spread my work and her dignity, impeccability and integrity is inspiring to me. Her passionate, honest and committed nature are the foundation of the beautiful relationship we have and I am lucky to have her as a leader in this work.

- Debbie Ford

Høj kvalitet

Uddannelse, metode og værktøjer er af usædvanlig gennemarbejdet og høj kvalitet. Pernille Melsted er en fremragende og inspirerende underviser.

- Deltager på uddannelse

Omsorgsfuld og ærlig

Pernille er både omsorgsfuld og ærlig – samtidig med, at hun er en konstruktiv underviser. Hun inddrager sig selv og er hudløs ærlig og autentisk. Hun gør det sjovt og let at kigge indad. Hun har integritet, humor og er ekspert i at være konkret.

- Kursusdeltager