Slip følelserne fri

Om Skyggen

Debbie Ford har gennem bøger og workshops gjort skyggearbejde tilgængeligt for helt almindelige mennesker. Lær mere om skyggearbejde her.

‘Skyggen’ som psykologisk begreb blev oprindeligt introduceret af Carl Jung og refererer til de sider af vores personlighed, som vi undertrykker, fornægter, skammer os over, ikke vil være ved eller tager afstand fra.

Debbie Ford har gennem bøger og workshops gjort skyggearbejde tilgængeligt for helt almindelige mennesker.

Jeg deltog på hendes weekendworkshop The Shadow Process første gang i marts 2002. Den workshop ændrede mit liv – og jeg vidste fra det øjeblik, at jeg ville arbejde med det, Debbie kaldte emotional education.

Jeg har deltaget på alle de kurser og uddannelser, Debbie Ford nogensinde har udbudt. Jeg har assisteret på hendes kurser, været mentor og censor på hendes uddannelser og ledet hendes uddannelse på både dansk og engelsk.

I 2007 overtalte jeg Debbie til at holde The Shadow Process i København. Hun var skeptisk, men der kom 180 deltagere. Flere end der nogensinde har deltaget i USA. Danmark var klar til skyggearbejde.

Vi holdt fem Shadow Process Workshops for fulde huse sammen i København fra 2008 indtil Debbies alt for tidlige død i 2013.

I dag er jeg den ene af kun tre personer på verdensplan, der er certificeret af Debbie Ford til at lede The Shadow Process, hendes livsværk. Jeg er den eneste, der tilbyder workshoppen på dansk.

Jeg underviser på min egen Shadow Facilitator uddannelse, og holder foredrag og workshop om alt relateret til skyggen og de følelser, vi har svært ved at acceptere og håndtere, bl.a. vrede.

Mine to seneste bøger handler om skyggen.

Du kan læse kapitlet om mit møde med Debbie Ford her.

Du kan se videoer med Debbie Ford her.

Du kan følge mit gratis mini-kursus Shadow School her.

Du kan downloade min gratis 16-siders guide til at finde din skygge her.