Slip følelserne fri

Om Skyggen

Jeg er uddannet af Debbie Ford, der gennem bøger og sin Shadow Process Workshop gjorde skyggearbejde tilgængeligt for helt almindelige mennesker.

‘Skyggen’ som psykologisk begreb blev oprindeligt introduceret af Carl Jung og refererer til de sider af vores personlighed, som vi undertrykker, fornægter, skammer os over, ikke vil være ved eller tager afstand fra.

Debbie Ford gjorde – gennem bøger og workshops – skyggearbejde tilgængeligt for helt almindelige mennesker.

Jeg er uddannet af Debbie Ford i USA, og har haft et tæt samarbejde og nært venskab med hende. Jeg anser hende som min lærer, mentor og ven.

Jeg deltog på Debbie Fords powerfulde weekendworkshop The Shadow Process første gang i marts 2002. Den workshop ændrede mit liv – og jeg vidste fra det øjeblik, at jeg ville arbejde med det, Debbie kaldte emotional education.

Derefter har jeg har taget alle de uddannelser, Debbie Ford nogensinde har udbudt. Jeg har assisteret på hendes workshops et utal af gange, været mentor og censor på hendes uddannelser, og ledet hendes skyggeuddannelse på både dansk og engelsk.

I 2007 overtalte jeg Debbie til at holde The Shadow Process i København. Hun var skeptisk, men der kom 180 deltagere. Flere end der nogensinde har deltaget på workshoppen i USA. Danmark var klar til skyggearbejde!

Vi holdt fem Shadow Process Workshops for fulde huse sammen i København fra 2008 indtil Debbies alt for tidlige død i 2013.

I dag er jeg den ene af kun tre personer på verdensplan, der er certificeret af Debbie Ford til at lede The Shadow Process, hendes livsværk. Jeg er den eneste, der tilbyder workshoppen på dansk.

Jeg underviser på min egen Shadow Facilitator uddannelse, og holder foredrag og workshop om alt relateret til skyggen og de følelser, vi har svært ved at acceptere og håndtere, bl.a. vrede.

Mine to seneste bøger handler om skyggen.

Du kan læse kapitlet om mit møde med Debbie Ford fra min første bog om skyggen Sæt dig selv fri – 13 genveje til at finde dine skyggesider og leve et mere ærligt og autentisk liv (2014).

Du kan hente mit gratis mini-kursus om skyggen her.